A tél egyik legkedveltebb savanyúsága
a lila káposzta. Friss, ropogós és ízletes, ráadásul tele van vitaminokkal és
antioxidánsokkal, ami kifejezetten fontos a hideg hónapokban az
immunrendszerünk erősítése szempontjából. Ha szeretnénk télire befőzni vagy
savanyítani a lila káposztát, akkor érdemes figyelembe venni néhány lépést.
Elsőként alaposan meg kell mosni és felszeletelni a káposztát. Ezután jöhet
az üvegek előkészítése: alaposan mossuk ki őket, majd forró vízben
sterilizáljuk őket. A következő lépésben elkészítjük a savanyító levet,
amelyet forrásban lévő vízben feloldunk sóval, cukorral, borssal,
babérlevéllel és esetlegesen fokhagymával. Ezután rétegezzük az üvegekbe a
káposztát és öntsük rá a savanyító levet úgy, hogy ellepje teljesen. Végül
zárjuk le az üvegeket és tároljuk őket hűvös, sötét helyen legalább egy
hétig. A lila káposzta savanyúság így hosszú ideig eltartható és remek
kiegészítője lehet téli ételeinknek. Összességében tehát a lila káposzta
savanyúság télire tökéletes választás annak érdekében, hogy egészséges és
finom csemegével lássuk el magunkat a hideg hónapokban is. Érdemes kipróbálni
ezt az egyszerű receptet otthon is!